Δημιουργία νέου Laravel project

laravel-new-project

Πάλι εδώ με ένα πολύ βασικό θέμα! Σε αυτό το άρθρο θα ήθελα να δώσω μία αλγοριθμική διαδικασία για το πως να δημιουργήσεις ένα νέο project σε Laravel.


ΤΟ PROJECT ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΧΡΗΣΤΕΣ, Vue.js ΓΙΑ ΤΟ FRONTEND ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ FONT AWESOME.


Το Vue.js είναι ένα πανίσχυρο JavaScript Framework για τη δημιουργία διεπαφών χρήστη και εφαρμογών μίας σελίδας. Σου δίνει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράς εύκολα με το χρήστη χωρίς να χρειάζεται να γράφεις πολλές γραμμές κώδικα. Είναι περιζήτητο στην αγορά και όπως κατάλαβες, συνήθως πηγαίνει πακέτο με το Laravel, αν και το ίδιο το Laravel δε σε περιορίζει αποκλειστικά σε Vue.js.

Να πω και ένα τελευταίο πριν μπω στο κυρίως πιάτο! Το Font Awesome είναι μία πολύ κουλ σελίδα για να κατεβάζεις και να χρησιμοποιείς δωρεάν icons. Μπορείς να τα κατεβάσεις και σε μορφή svg! Θα τη βρεις στη διεύθυνση https://fontawesome.com/.

Social Login (Google & Facebook) with Laravel Socialite

Καλησπέρα και πάλι! Εδώ δεν χάνουμε χρόνο, οπότε περιγράφω λίγο τι θέλω να κάνω και μετά μπαίνω στο ψητό! Όπως λέει και ο τίτλος Social Login (Google & Facebook) with Laravel Socialite.

Θέλω δηλαδή να μπορώ να κάνω register και login χρησιμοποιώντας το google ή το facebook.

Ξεκινάω μια καινούργια εφαρμογή

Πρώτα πόλλα χρειάζομαι ένα φρέσκο laravel app ας το πούμε social-login.

Πως να χρησιμοποιήσω τα translation files του Laravel μέσα σε Vue components?

lang-js-laravel-localization-loader-vue-js

Όταν γνωρίστηκα με το vue.js είχα πορωθεί. Βασικά ακόμα είμαι πορωμένος! Το χρησιμοποιώ πλέον συνδυαστικά με το Laravel, όπου ο συνδυασμός τους δίνει τρελές δυνατότητες, αλλά ταυτόχρονα και ανάγκη για περισσότερη οργάνωση και consistency ώστε να μη χαθεί η μπάλα!

Φυσικά αν δεν ξέρεις για τι μιλάω, καλύτερα να μπεις στα links που δίνω παραπάνω και να μη διαβάσεις άλλο το άρθρο.

Πάμε λοιπόν!